Aquesta pàgina requereix tenir activat el javascript per a funcionar correctament

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació, així com cookies de complement de xarxes socials. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.

Tancar
Notícies › Notes de Premsa › Torn d'Ofici i Assistència al Detingut

NOTA DE PREMSA: El Torn d’Ofici de l’ICAB incrementa al gener de 2020 un 20% el nombre d’assistències realitzades respecte el gener de l’any passat

03/02/2020
Des del Col·legi es vol destacar que durant el primer mes de l’any 2020, l’ICAB han rebut un total de 4.942 assistències, el que suposa un increment d’un 20% respecte al mateix mes de l’any 2019
NOTA DE PREMSA: El Torn d’Ofici de l’ICAB incrementa al gener de 2020 un 20% el nombre d’assistències realitzades respecte el gener de l’any passat

Barcelona, 3 de febrer de 2020. Amb motiu del ‘Dia Internacional de l’Advocacia’, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) vol posar en valor la figura i tasca de l’advocacia i molt especialment d’aquests que presten el Servei del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut, ja que garanteixen el dret a la tutela judicial efectiva de tota la ciutadania en igualtat de condicions.

Des del Col·legi es vol destacar que durant el primer mes de l’any 2020, l’ICAB han rebut un total de 4.942 assistències, el que suposa un increment d’un 20% respecte al mateix mes de l’any 2019 (moment en què es van comunicar un total de 4.115 assistències) i d’un 27,17% respecte al mateix període de l’any 2018 (quan l’ICAB va rebre  3.886 assistències lletrades).

Des del Torn d’Ofici del Col·legi es vol posar de manifest també que al llarg de l’any 2019 es van comunicar un total de 60.164 assistències al Torn d’Assistència a la persona Detinguda, de les quals 55.345 van sol·licitar assistència lletrada del Torn d’Ofici, fet que suposa que el 92% de les persones detingudes o investigades a la demarcació territorial del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona han estat assistides per companys i companyes del Servei de Defensa d’Ofici.

 Els usuaris han valorat l’assistència lletrada rebuda amb una puntuació d’un 8,9 el que representa una valoració extraordinàriament alta.

 Tothom té dret a un advocat o advocada d’Ofici, servei públic imprescindible per garantir el dret de defensa de les persones. Precisament la llei 1/2016, de 10 de gener, d’assistència Justícia Gratuïta, mostra que la designació d’advocat o advocada és un dret consolidat, exigible als poders públics, i alhora estableix els criteris que s’han de complir per tal que aquest servei sigui gratuït, com per exemple és el cas de les víctimes de terrorisme i de violència de gènere.

Per garantir el dret de defensa de les persones detingudes i investigades l’advocacia requereix de l’actuació d’altres professionals, con són els traductors, intèrprets i pèrits, tal com recull la llei 1/2016 en el seu article 6. Per aquest motiu, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona ha reclamat reiteradament a l’Administració que doti a la justícia dels mitjans suficients i complementaris a l’advocacia, tal com queda palès en el document “15 propostes per a una justícia digna”, per tal de poder defensar el dret de defensa de la ciutadania.

Per tots aquests fets, l’ICAB vol posar en valor la tasca que presta l’advocacia del Torn d’Ofici, sovint en condicions molt difícils i d’acord amb uns mòduls de retribució molt per sota del mercat. Reconeixement que està sent visible també a través a les xarxes socials, gràcies a la campanya del Col·legi a favor de l’#AdvocaciaOfici ¿

Contactes

    • Departaments i Comissions de l'ICAB  
    Comunicació (Premsa, Web i Món Jurídic)
    Mallorca, 283
    08037 Barcelona , Barcelona - España

    T. 93 601 12 12 - EXT. 5310 F. 93 487 19 38 E. premsa@icab.cat